Bottega Veneta

Bottega Veneta werd in 1966 in Vicenza, Italiƫ opgericht door ondernemers Michele Taddei en Renzo Zengiaro. Michele Taddei was toen getrouwd met Laura Braggion, die samen met hem het bedrijf ontwikkelde. Jaren later, nadat Michele Taddei zou vertrekken, namen Vittorio en Laura Moltedo (Laura was eerder getrouwd met Taddei) het merk over.

Het bedrijf, geboren uit de naam “Venetian Shop” in het Italiaans, richtte de productie van ambachtelijke lederwaren op. Het bedrijf ontwikkelde een onderscheidend ontwerp van leerweefsel, intrecciato genaamd, dat op de buitenkant van veel van zijn producten werd gebruikt en op grote schaal werd geassocieerd met het merk Bottega Veneta. Intrecciato was het startpunt voor de evolutie van Bottega Veneta en blijft een van de meest herkenbare elementen van het merk.

Nadat hij totale creatieve controle had gekregen van product- en winkelontwerp tot reclame, begon Tomas Maier het merk terug te brengen naar zijn oorspronkelijke identiteit. Hij verwijderde zichtbare logo’s van de producten van het merk, benadrukte het kenmerkende intrecciato-weefsel en richtte de focus van het bedrijf weer op ambachtelijke productie. Vogue beschreef de verandering van imago als een opkomend voorbeeld van “stealth-rijkdom”.Bottega Veneta presenteerde zijn eerste confectieshow voor dames in februari 2005 en haar eerste modeshow voor mannen in juni 2006. In april 2006 bedrijf lanceerde zijn eerste sieradenlijn en vertakte zich in interieurs en meubeldesign.

MerkBottega Veneta
CategorieZonnebrillen / Correctiebrillen