Multifocaal

Multifocaal

Begin 1900 droeg men Bifocaal. Dit was een vertebril met een zichtbaar leesstukje in het glas versmolten. Dit werkte prima, maar was cosmetisch niet het mooist.

Rond 1955 werden de eerste multifocale glazen geproduceerd door Essilor. Zij noemde het glas Varilux. Deze naam is sindsdien een begrip geworden voor het beste multifocale glas. Het mooie aan een multifocaal glas is dat u geen leesgedeelte ziet wat het geheel natuurlijk een stuk fraaier maakt. Het nadeel van multifocaal blijft altijd de vertekening aan de zijkant. Deze glazen worden aangemeten door middel van een 1-punts meting; de oogmeting. Met die waarde wordt een multifocaal glas in de bril geslepen, waardoor u weer scherp ziet in de verte en dichtbij. Ondanks de altijd aanwezige vertekening, hebben deze glazen voor een revolutie gezorgd.

Sinds 2013 zijn de multifocale glazen voorbijgestreefd door de Nanofocale glazen. Deze glazen worden door middel van een revolutionaire freestechniek op Nanotechnologie geslepen, waardoor de vertekening die altijd aanwezig is in het glas maximaal gereduceerd wordt ten opzichte van het multifocale glas.

winkel