Nieuws / Brillentrends 2016

Brillentrends 2016

Brillentrends 2016

Het nieuwe jaar is weer begonnen! Tijd om een nieuwe bril aan te schaffen waar u weer even mee tegenaan kunt. Om de zoektocht naar uw perfecte bril iets eenvoudiger te maken, zet AKKERMAN EYE FASHION de brillentrends van 2016 voor u op een rijtje.

Het aankomende seizoen wordt geïnspireerd door monturen met frisse tinten, vrolijke patronen en mooie vormen. In een enorme hoeveelheid verschillende soorten materialen. Een echte eyecatcher waarmee het voorjaar een tint krijgt.

Retro brillen
De jaren '50 en '60 inspireren ons nog steeds in de brillenwereld. De retro en vintage brillen ziet u steeds meer terug komen. Bijvoorbeeld de welbekende cat eye brillen en de dikke brillen, vaak gecombineerd met dikke brillenglazen. Deze trend loopt voor alle kleuren van diepzwart tot alle vrolijke en frisse kleuren. Deze combinatie maken de look helemaal compleet.

Simpel en doeltreffend
Less is more, ook dit geldt dit jaar voor de brillen. Verfijnde en minimalistisch brillen ziet u steeds meer terug, ook op de catwalks van verschillende brillenontwerpers. Bekijk bijvoorbeeld onze Lindberg brillen collectie voor simpele en doeltreffende monturen.

Oversized
Een letterlijke grote trend dit jaar, de oversized brillen. Brillen die eigenlijk net iets te groot zijn, maar wel voor een opvallende en stoere look zorgen. Deze trend loopt al een tijdje, maar nog steeds zie je deze trend voorkomen in de nieuwe collecties.

Verschillende materialen
Tegenwoordig is het de trend bij brillenontwerpers om meerdere soorten materialen te gebruiken. Naast de bekende kunststof of metalen brillen, ziet u unieke brillen die met materialen verwerkt zijn, bijvoorbeeld met hout of leer. Met zo'n bril bent u erg onderscheidend en uniek! Bekijk bijvoorbeeld de brillencollectie van Rolf, Lucas de Stael of Hoffmann.