Nieuws / De zomer komt eraan! | Tips en tricks

De zomer komt eraan! | Tips en tricks

De zomer komt eraan! | Tips en tricks

Ook problemen met het uitzoeken van een goede maar trendy zonnebril voor aankomende zomer? Wat is nu de trend? Waar moet ik rekening mee houden als ik een zonnebril aanschaf? Allemaal vragen die omhoogkomen nu dat het zonnetje begint te schijnen en de ogen bescherming nodig hebben. Want naast dat de zonnebril een belangrijke functie heeft (de ogen beschermen), bepalen zij ook je look en uitstraling! Hier bij Akkerman Eyefashion geven wij jullie een aantal belangrijke tips en tricks voor zonnebrillen.
Hoe vind je de juiste zonnebril?
Onderzoek doen op internet en in de winkels, is het eerste wat wij doen en wat je ook zeker moet doen. Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Denk hierbij aan de prijs, het model, de kleur ect. Om tijd te besparen in het zoeken naar de perfecte zonnebril, geven wij 4 vuistregels:

• De vorm van je hoofd
Kies een zonnebril met lijnen die tegenovergesteld zijn aan de lijnen van jouw gezicht. Dus heb je een rond gezicht kies dan een ‘hoekig’ montuur, heb je een hoekig gezicht kies dan een ronder montuur.
• Ben jij een ‘warm ’of een ‘koud’ type?
Je huidskleur, je kleur ogen en je haarkleur bepalen of je een ‘warm’ of ‘koud’ type bent. Warme types kunnen goed ‘warm’-gekleurde zonnebrilmonturen als goud, koper en goudbruin hebben, koude types staan koele kleuren als zwart, zilvergrijs, blauwgrijs, blauw en roze beter.
• Let op de afmeting van je neus
Een grote neus vraagt om een grote zonnebril, een kleine neus vraagt om een zonnebril die je wat hoger op je neusbrug draagt en bij voorkeur in een lichte kleur. Hierdoor lijkt de neus langer!
• Kies een model waar jij je prettig bij voelt!
Trend of geen trend, het is altijd belangrijk dat je een zonnebril aanschaft waar je je prettig bij voelt. Natuurlijk wilt iedereen rondlopen in de nieuwste zonnebrillen modellen, maar geen hype kan tegen op jouw zelfverzekerdheid met een mooie bril op je neus.

*TIP!
Wist je dat een zonnebril een houdbaarheidsdatum heeft? Na ongeveer twee jaar zijn de glazen over datum en dat betekent dat je ogen niet meer optimaal beschermd worden. Goed excuus om een nieuwe zonnebril te kopen!